Ağız kokusuna yoğurt çare olur mu?

Uzmanlar ağız kokusu, diş ve diş eti rahatsızlıkları için kalsiyumca da zengin olan yoğurt tüketiminin önemli olduğunu bildiriyor.Yoğurdun ağız kokusuyla nasıl bir alakası olabilir sorusu akla gelebilir.

Ağız kokusuna yoğurt çare olur mu?

Uzmanlar ağız kokusu, diş ve diş eti rahatsızlıkları için kalsiyumca da zengin olan yoğurt tüketiminin önemli olduğunu bildiriyor.


Yoğurdun ağız kokusuyla nasıl bir alakası olabilir sorusu akla gelebilir. Ancak yoğurt bakteriler tarafından sütten fermentasyon sonucu oluşan bir üründür. Dolayısıyla içeriğinde bulunan bakteriler ağız kokusunu oluşturan bakterileri baskılayarak kötü kokuyu engellemeye yardımcı oluyorlar. 

Japonya’da Tsurumi Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada 24 gönüllüye 6 hafta boyunca şekersizleştirilmiş yoğurt veriliyor. Yoğurt tüketiminden önce ve sonra nefes örnekleri incelendiğinde düzenli yoğurt tüketenlerde ağız kokusuna sebep olan bakterilerin sayısının önemli derecede azaldığı, kötü kokunun nedeni olan hidrojen sülfür miktarının ise yarıya düştüğü gözlemleniyor.





YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER